Madeleinen vanhemmat Britanniaan

Kadonneen brittitytön Madeleine McCannin vanhemmat ovat lentäneet Portugalista Britanniaan. Suuri määrä toimittajia seurasi Kate ja Gerry McCannin lähtöä Portugalista ja samoin kuin parin paluuta Britanniaan.

Ulkomaat

Kohu Madeleinen katoamistapauksessa kasvoi viime perjantaina entisestään, kun Portugalin poliisi ilmoitti epäilevänsä nelivuotiaan tytön omien vanhempien sekaantuneen katoamiseen. Kate McCannia on kuulusteltu kahdesti ja hänen miestään Gerryä kerran.

Brittipariskunta kiistää kuitenkin jyrkästi sekaantuneensa tyttärensä katoamiseen millään tavoin. Pariskunta uskoo tyttärensä joutuneen pedofiilirenkaan uhriksi ja epäilee Portugalin poliisia yrityksistä lavastaa heidät syyllisiksi.

McCannit sanovat olevansa valmiita palaamaan Portugaliin, jos poliisi haluaa kuulustella heitä uudestaan. Tapaus on herättänyt suurta huomiota erityisesti Britanniassa, jossa media on esittänyt epäilyksiä Portugalin poliisin pätevyydestä.

Tapauksen julkisuus on ollut poikkeuksellisen suurta myös siksi, että McCannin pariskunta aloitti kansainvälisen kampanjan tyttärensä löytämiseksi.

Lähteet: AP, BBC