Juicelle valmistuu muistomerkki graniitista

Viime vuoden marraskuussa kuolleen Juice Leskisen haudalle on valmistumassa muistomerkki Keuruun Haapamäellä. Muistomerkissä on kaksi korkeaa kivipaatta, jotka asetetaan lähelle toisiaan. Väliin jää parinkymmenen sentin railo.

kulttuuri

Kuvanveistäjä Timo Hannunen viimeistelee 210 senttiä korkeaa, 120 senttiä leveää ja 60 senttiä syvää monumenttia Korpilahden mustasta graniitista omalla pihamaallaan.

Ensi talvena veistos siirretään Tampereen Kalevankankaan hautausmaalle, aivan taiteilija Veikko Sinisalon muistomerkin lähelle. Sekin on Hannusen teos.

Kuvanveistäjä Hannusen mukaan Juicen muistomerkin siirtämisen takaraja on ensi vuoden huhtikuun lopussa. Hän toivoo kuitenkin, että veistos pääsisi paikalleen jo ennen talvea.

- Riippuu tietenkin siitä, milloin talvi tulee. Jos talvi on samanlainen kuin viime vuonna, minulla ei ole mitään hätää. Viimeksi pystyi vielä tammikuussa tekemään vesihiontahommia. Se ei onnistu pakkasella, Hannunen sanoo.

Juicen Leskisen omaiset pyysivät Hannuselta Juicen muistomerkin luonnosta viime vuoden joulukuussa. Alkuperäinen idea oli luonnonvoimien kuluttama kallio.

- Työ alkoi sitten elää omaa elämäänsä, ja siitä on karsiutunut lähes kaikki esittävä aines pois, Hannunen kertoo.

Lähteet: YLE Uutiset