Nettilataukset mukaan Suomen viralliselle singlelistalle

Suomen virallinen singlelista uudistuu lokakuun alusta. Listalle aletaan laskea mukaan myös nettilataukset, jotka ovat lisänneet huomattavasti suosiotaan viime aikoina. Samaan aikaan perinteinen singlemyynti on ollut laskusuunnassa.

viihde

- Uudistuksen jälkeen singlelista toivottavasti heijastelee nykyistä paremmin sitä, mitkä biisit kiinnostavat kuluttajia, arvelee singlelistaa YLEssä kasaava Kimmo Sahramäki.

Suomessa sinkkujen myynti on ollut vuosikymmenien ajan suhteellisen vähäistä. Sahramäki arvioi, että nettilatausten myötä yksittäisten kappaleiden kauppa on hieman piristynyt. Tulevalla listalla perinteisiä singlelevyjä ja netin kautta myytyjä biisejä on arviolta puolet ja puolet.

Muita muutoksia ei listaan tule ja nimikin säilyy singlelistana. Julkistus on edelleen internetissä osoitteessa www.yle.fi/lista (siirryt toiseen palveluun) keskiviikkoisin klo 20. Samaan aikaan singlelista käydään läpi myös YleX:n X-Ryhmä -ohjelmassa sekä vielä sunnuntaisin varsinaisessa listaohjelmassa YleX:ssä klo 12.03.

Ensimmäinen uudistettu Suomen virallinen singlelista julkaistaan keskiviikkona 3.10.