1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sarjamurhaaja oikeudessa Moskovassa

Moskovassa jatkuu tänään oikeudenkäynti poikkeuksellisen raakana sarjamurhaajana pidettyä miestä vastaan. "Bitsevskin hulluksi" nimettyä Aleksander Pitshushkinia syytetään 49 ihmisen murhaamisesta. Mies itse sanoo ottaneensa hengiltä jopa 60 ihmistä.

Ulkomaat

Syytteiden mukaan Pitshushkin houkutteli uhrinsa eteläisessä Moskovassa sijaitsevaan Bitsevskin puistoon ja juotti heidät humalaan ennen kuin tappoi heidät vasaralla. Uhreista selvä enemmistö oli miehiä.

Viime vuonna vangitun Pitshushkinin tapaus on saanut Venäjällä paljon julkisuutta ja monet venäläiset haluaisivat tuomita hänet kuolemaan. Kuolemanrangaistuksen käyttö on kuitenkin Venäjällä käytännössä lopetettu ja miestä odottanee elinkautinen tuomio.

Pitshishkinin tunnustukset on näytetty Venäjän televisiossa. Poliisi sanoo halunneensa näin kumota väitteet joiden mukaan Pitshushkin olisi pakotettu tunnustamaan murhat. Televisioiduissa tunnustuksissa "Bitsevskin hullu" sanoo, että hän olisi jatkanut murhaamista ellei häntä olisi pysäytetty.

Hän pyrki tietoisesti ylittämään Neuvostoliiton kuuluisimman sarjamurhaajan Andrei Tshikatilon ennätyksen, joka oli 52 murhaa. Tshikatilo tuomittiin kuolemaan vuonna 1992 ja teloitettiin kaksi vuotta myöhemmin.

Lähteet: BBC, Reuters

Lue seuraavaksi