Hyppää sisältöön

McLaren menettää MM-pisteensä tältä vuodelta

Formulatalli McLaren menettää vakoilun takia valmistajien MM-pisteet vuodelta 2007. FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto kertoi Ferrari-tallin tietovuotoon ja vakoiluun liittyvästä tuomiostaan torstai-iltana.

McLarenin kuljettajat Lewis Hamilton ja Fernando Alonso saavat kuitenkin pitää pisteensä. McLarenin-kuskit ovat MM-sarjassa kaksoisjohdossa. Ennen tuomiota McLaren johti valmistajien sarjaa, Ferrari on toisena.

McLaren sai myös tuntuvan sakkotuomion. Se joutuu maksamaan 100 miljoonan dollarin eli noin 70 miljoonan euron sakot. Autourheilun Kansallisen keskusliiton puheenjohtaja Kari O. Sohlberg ihmettelee sakkoja.

- Ainakin minut sakkotuomio yllätti. Jäin myös kaipaamaan sitä, millä lailla MCLaren on pystynyt hyödyntämään tätä tietoa, jota Ferrarilta on tullut. Ainakaan minun tietooni ei ole tullut mitään varsinaisesta substanssista, Sohlberg kertoi YLE Uutisille.

Hänen mukaansa prosessi vahingoittaa autourheilua ja ennen kaikkea F-1-sarjaa.

- Uskoisin, että tämä juttu ei jää tähän. Todennäköisesti tämä tulee johtamaan vielä siviilitasolla oleviin oikeusprosesseihin, Sohlberg näkee. Hän ennakoi, että kiista jatkuu yli käynnissäolevan kauden.

BBC, YLE Uutiset