Pelikauppa odottaa ennätysvuotta

Suomen pelimarkkinat kasvoivat alkuvuonna reippaasti. Pelejä myytiin 33 miljoonan euron arvosta, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Koko vuodesta pelikauppa odottaa ennätyksellistä.

viihde

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA:n mukaan pelituotteita myytiin alkuvuonna 924 tuhatta kappaletta, ja markkinat kasvoivat 34 prosentilla.

- No kyllähän se näkyy, että koko ajan menee enemmän pelejä. Asiakkaita kyllä riittää. Aika paljon menee pc-pelejä, ja kaikki uutuudet menevät tietenkin saman tien, sanoo myyjä Hanski Malmberg Helsingin Citykäytävän Tilt-peliliikkeestä.

Yhtenä syynä pelimyynnin kasvuun pidetään markkinoille tulleita uudenlaisia pelejä. Monia suosituimpia pelejä ei pelata yksin, vaan yhdessä ystävien kanssa. Pelaamisesta on tullut uusi sosiaalisuuden muoto.

- Nyt on tullut hirveästi seurapelejä, kuten Guitar Hero ja Singstar, ja ne kasvattavat myyntiä koko ajan. Ja nehän on sellaisia pelejä, joihin pääsee helposti sisälle. Ne eivät vaadi minkäänlaista pelaamisen aikaisempaa osaamista, Hanski Malmberg sanoo.

Joulun alla pelimarkkinoiden odotetaan vilkastuvan entisestään. Loppuvuodesta markkinoille on tulossa vielä lukuisia hittipelejä. Suomalainen pelikauppa odottaakin ennätyksellistä vuotta 2007.

YLE Uutiset