1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Internetin verkostosivut kasvavat vauhdilla

Internetin kaverisivustojen kirjo kasvaa kovaa vauhtia. Sivustoilla on satoja miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesti niistä suurin on MySpace, mutta sen haastajaksi on nousemassa Facebook-niminen sivusto.

Kotimaan uutiset

Edellisiin sivustosuosikkeihin verrattuna uutta on se, että Facebookiin kirjaudutaan omalla nimellä ja omilla kasvoilla.

- Se, että ihmisillä on työkalu jolla he pystyvät ylläpitämään jo olemassaolevia sosiaalisia verkostoja, on ollut nouseva trendi jo pitkän aikaa, sanoo YLEn internetasiantuntiija Pirkka Aunola.

Vaikka omien sivujen päivitykseen kuluu paljon aikaa ja myös työntekijöiden työtunteja, näkevät monet työnantajat verkkoyhteisöissä myös mahdollisuuksia. Accenturen viestintä- ja markkinointijohtaja Dan Björnin mukaan yrityksen työntekijöiden tulee olla selvillä siitä, mitä verkkomaailmassa tapahtuu. Silloin työntekijät pystyvät myös neuvomaan ja konsultoimaan omia asiakkaitaan uusien viestintävälineiden käytössä.

Myös eduskunnassa verkostosivut on huomattu. Vihreät nappasivat verkoston ensimmäisenä käyttöönsä. Myös SDP on avannut omat sivunsa Facebookiin.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi