1. yle.fi
  2. Uutiset

Naisen johtama yritys tuottaa miehen johtamaa paremmin

Naisten johtamat yritykset ovat keskimäärin miesjohtajien yrityksiä kannattavampia. Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n raportin mukaan naisten johtamat yritykset ovat keskimäärin kymmenen prosenttia kannattavampia kuin vastaavat miesten johtamat.

talous

Myös yritykset, joiden hallituksessa on enemmän naisia, ovat kannattavampia.

EVA suositteleekin naisten määrän lisäämistä yritysjohdoissa.

Vuonna 2006 Suomen sadan suurimman yrityksen hallituksen jäsenistä 17 prosenttia oli naisia. Täysin naisettomia hallituksia sadan suurimman joukossa on enää parikymmentä ja 50 suurimman joukossa enää viisi.

Useat suomalaiset elinkeinoelämän vaikuttajanaiset ja poliitikot ovat vaatineet suomalaisyhtiöiden hallituksiin naiskiintiöitä Norjan tapaan.

Norjassa julkisesti noteerattujen yhtiöiden hallitukset ovat naisistuneet vauhdilla sen jälkeen kun maan hallitus hyväksyi lain, jonka perusteella suurten, julkisesti noteerattujen yhtiöiden hallituksissa pitää naisten osuus olla vähintään 40 prosenttia.

Palkkaerot suurimmillaan johtotasolla

Miesten ja naisten palkkaerot ovat suurimpia Suomessa nimenomaan hyväpalkkaisten keskuudessa.

Esimerkiksi Isossa-Britanniassa miesten ja naisten palkkaerot ovat suurimmillaan matalapalkkaisten kohdalla.

EU-komission tuoreen sukupuolten palkkaeroja käsittelevän raportin mukaan naisten ja miesten keskiansioiden ero on Suomessa yhä noin 20 prosenttia.

Ero on EU:n viidenneksi suurin ja Suomea suurempi palkkaero sukupuolten välillä on vain Kyproksella, Slovakiassa, Virossa ja Saksassa.

Suomen huonoa sijoitusta selittää osaltaan naisten suuri määrä työelämässä: palkkaerot ovat pienimmät niissä maissa, joissa naisia on työmarkkinoilla vähemmän.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi