1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SuPer hyväksyi työantajan tarjouksen

Lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on hyväksynyt Kuntatyönantajan esityksen kunta-alan palkkaratkaisuksi. SuPerin edustajisto päätti sopimuksen hyväksymisestä äänin 30 - 4.

Kotimaan uutiset

Uusi palkkaratkaisu tuo mukanaan yli 12 prosentin palkankorotuksen, joka muodostuu yleiskorotuksista, samapalkkaisuuserästä ja paikallisesti sovittavista eristä. Keskimäärin kokonaispalkkoihin tuleva korotus on noin 230 euroa. Sopimusesitykseen sisältyy myös 270 euron kertaerä, niin kutsuttu "jouluraha".

Liiton puheenjohtaja Juhani Palomäki sanoi YLE Uutisille, että tärkeintä oli, että hoitoalan työntekijöille tehty palkkaratkaisu oli hyvä ja parempi kuin mitä vientiteollisuudessa saatiin keväällä.

SuPerin edustajiston mukaan hoitoalan kilpailukyvyn nostaminen ja työvoiman turvaaminen vaativat seuraavalla neuvottelukierroksella korotusten selvempää kohdentamista nimenomaan hoitoalalle.

- SuPerin edustajisto toivoo, etteivät muut järjestöt ole jatkossa esteenä hoitoalan epäkohtien korjaamisessa ja että valtio osallistuu ryhdikkäämmin sosiaali- ja teveydenhuoltopalvelujen turvaamiseen, SuPer toteaa tiedotteessaan.

SuPerin päätöksen on ennakoitu olevan merkittävä myös toiselle hoitoalan järjestölle Tehylle. SuPerin hyväksyvän päätöksen uskotaan hillitsevän Tehyn suurimpia lakkohaluja. Tehy ottaa kantaa sopimukseen lauantaina.

Sopimuksen hyväksymisen jälkeen SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki kertoi, etteivät superilaiset mene enää lakkoon, vaikka Tehy työtaistelun aloittaisikin.

SuPeriin kuuluu yli 68 000 ja Tehyyn noin 124 000 jäsentä. YLE Uutiset

Lue seuraavaksi