YLE mukaan sosiaalisten kirjanmerkkien jakeluun

YLEn uutissivuilta on nyt aiempaa helpompi jakaa uutisia internetin suosituimpiin verkostopalveluihin. Niin sanottujen sosiaalisten kirjanmerkkien avulla ihmiset voivat tallentaa ja jakaa internetsisältöjä omille ystävilleen ja verkostoilleen.

Kotimaa

YLE Uutisista voi linkittää juttuja toistaiseksi kolmeen palveluun. Internetin suosituimpiin palveluihin kuuluvat Delicious, Digg ja Facebook ovat ilmaisia, mutta vaativat rekisteröitymisen. Linkit löytyvät jokaisen uutissivun alalaidasta.

YLE lähtee verkostoitumispalvelujen kelkkaan Suomessa ensimmäisten mediatalojen joukossa.

- Toki tiedetään, että ihmiset ovat sosiaalisia, mutta nyt on huomattu, että ihmiset ovat erityisen sosiaalisia verkkokäyttäytymisessään. Haluamme YLEllä tarjota ihmisille enemmän ja parempia työkaluja sosiaaliseen kanssakäymiseen, sanoo kehityspäällikkö Tanja Iikkanen YLEn uusista palveluista.

Sosiaaliset kirjanmerkit on tarkoitettu paitsi linkkien jakeluun, myös niiden varastoimiseen. Ihmiset pääsevät siis jatkossa omiin suosikkeihinsa kuuluviin YLEn uutisiin käsiksi miltä tahansa tietokoneelta, kun on kirjautuneena johonkin kolmesta palvelusta. Ensimmäiset palvelut valittiin suosituimmuuden perusteella. Delicious on myös internetin verkostopalveluista vanhin, se perustettiin vuoden 2003 lopulla. Iikkasen mukaan palvelujen lisäämistä pohditaan.

Internetin verkostoitumishuuma on tarttunut myös suomalaisiin, ja esimerkiksi Facebookilla on jo kymmeniä tuhansia suomalaiskäyttäjiä. Määrä kasvaa päivittäin.

- Koko YLEn internetsivuilla pyritään siihen, että ihmiset voisivat verkostoitua ja linkittyä enemmän. Siitähän myös Facebookissa ja sen menestyksessä on kyse, Iikkanen toteaa.

YLE Uutiset