1. yle.fi
  2. Uutiset

Tiilikainen suosii bio- ja tuulienergiaa

Tuore ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen haluaisi vähentää viljelyn tuottamia haittoja vesistöille. Tavoitteiden saavuttamiseksi Tiilikainen nojaa uuteen maatalouden ympäristöohjelmaan, johon suomalaiset viljelijät ovat Tiilikaisen mielestä kiitettävästi sitoutuneet. Edellisen ohjelman aikana viljelijät vähensivät lannoitustasojaan tuntuvasti, Tiilikainen kehui YLE Uutisille antamassaan TV-haastattelussa.

Kotimaan uutiset

Edellisen ohjelman aikana viljelijät vähensivät lannoitustasojaan tuntuvasti, Tiilikainen kehui YLE Uutisille antamassaan tv-haastattelussa.

- Yhdessä ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa pyrimme kannustamaan viljelijöitä ottamaan käyttöön erityistoimenpiteitä etenkin niillä alueilla, jotka on luokiteltu kriittisiksi, Tiilikainen toteaa.

Keskustelua vesivoimasta ja Vuotoksen tai Kollajan allashankkeista Tiilikainen pitää tarpeellisena, vaikka hän haastattelussa ei allashankkeiden intohimoiseksi ajajaksi halua leimautua. Uusiutuvien energiamuotojen suhteen uudella ympäristöministerillä on "suuria tavoitteita".

- Politiikassa on helpompi edetä sellaisten asioiden kautta, joista ollaan yhtä mieltä kuin lähteä tahallaan hakemaan riitaa. Uusiutuvia energiamuotoja pohdittaessa tulisi ensisijaisesti ottaa käyttöön metsävarat ja tuulivoima, joista vallitsee laaja yksimielisyys, Tiilikainen selvitti.

Vuotoksen tai Kollajan allashankkeisiin Tiilikaisella ei tässä vaiheessa ole valmista kantaa.

- Allashankkeissa täytyy ensisijaisesti jo rakennetuista voimalaitoksista ottaa enemmän tehoja irti niitä uudistamalla, Tiilikainen sanoi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi