Hyppää sisältöön

Tehy määräsi ylityökiellon - ja lähetti kansanedustajille rahaa

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy on asettanut kunnallisessa palvelussuhteessa olevat jäsenensä ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon maanantaista alkaen. Kielto on voimassa toistaiseksi.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla Tehy haluaa alleviivata, että koulutettu hoitoalan henkilöstö on joutunut jo vuosien ajan tekemään töitä yli voimavarojensa liian pienellä palkalla.

Tehyn valtuusto hylkäsi yksimielisestä lauantaina kuntatyönantajan palkkatarjouksen. Jatkotoimista eli mahdollisesta lakkovaroituksesta ja palkkatavoitteista Tehy ilmoittaa viikon kuluttua tiistaina.

Kansanedustajille 30 euroa Tehy on myös lähettänyt jokaiselle kansanedustajalle 30 euroa sisältävän kirjeen. Rahakirjeet ovat osa hoitoalan järjestön mittavaa julkisuuskampanjaa. Tehyn mukaan summa vastaa korotusta, jonka yksittäinen hoitaja saisi hallituksen lupaamasta tasokorotuksesta. Eduskunnan puhemiesneuvosto tiedotti, ettei rahalähetyksiä ole asianmukaista vastaanottaa ja suositti edustajille kirjeiden palauttamista Tehyyn. YLE Uutiset

.
.