Greenpeace ruoskii Neste Oilin biodieseliä

Ympäristöjärjestö Greenpeace arvostelee voimakkaasti Neste Oilin palmuöljypohjaisen biodieselin tuotantoa.

luonto

Järjestö sanoo kotisivuillaan, että Neste Oil on avannut maailman suurimman biodieselin jalostamon Porvooseen ja aikoo laajentaa tuotantoa edelleen nopeasti tavoitteenaan johtoasema maailman palmuöljypohjaisen biodieselin tuotannossa.

Greenpeacen mielestä Nesteen biodieselin ongelma on raaka-aineena käytetty Kaakkois-Aasian sademetsäalueilla kasvatettu palmuöljy. Järjestön mukaan palmuöljypohjaiset biopolttoaineet ovat kaikkea muuta kuin ympäristöystävällisiä. Greenpeacen mukaan öljypalmuviljelysten tieltä raivataan suuret määrät sademetsää jolloin ilmakehään vapautuu metsiin sitounutta hiilidioksidia.

Lisäksi Nesteen ratkaisut uhkaavat ympäristöjärjestön mukaan syrjäyttää tieltään todelliset ratkaisut liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Metsien raivaus uhkaa myös tuhansia sademetsien kasvi- ja eläinlajeja, kuten uhanalaista orankia, Greenpeace sanoo.

Palmuöljyn tuotanto on suurin sademetsien hävitykseen johtava tekijä Indonesiassa ja Malesiassa. Palmuöljyn kysynnän kasvu johtaa väistämättä sademetsien hävittämiseen, Greenpeace varoittaa.

Lähteet: YLE Uutiset