1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Jennifer Aniston parhaiten myyvä kansikuvajulkkis

Näyttelijä Jennifer Aniston on amerikkalaisten aikakauslehtien parhaiten myyvä kansikuvajulkkis. Anistonin kuvan kannessa katsotaan vetoavan erityisesti naisiin. Syynä on hänen eroon päätynyt avioliittonsa Brad Pittin kanssa.

Talouslehti Forbesin nettijulkaisu kävi läpi alkuvuoden aikana kuuden viikottain julkaistavan aikakauslehden kansikuvia ja vertasi niissä käytettyjen julkkisten vaikutusta myyntiin. Mukana selvityksessä olleet lehdet olivat People, Star, Us Weekly, In Touch, OK! ja Life & Style.

Jennifer Aniston esiintyi tuona aikana lähes jokaisen lehden kannessa. Hänen kasvojensa ansiosta lehtiä myytiin yli viisi miljoonaa kappaletta. Lehdet valitsevat Anistonin mielellään kansikuvaan, koska hän vetoaa naisiin. Monet tuntevat näyttelijää kohtaan empatiaa, koska hänen aviomiehensä Brad Pitt lähti toisen näyttelijän matkaan. Mielenkiintoista Forbesin tutkimuksessa on se, että aikakauslehtien toiseksi myyvin kansikuvajulkkis oli Pitt.

Seuraavaksi eniten kansikuvissa käytettyjä olivat näyttelijät Scarlett Johansson, Angelina Jolie ja Reese Witherspoon. Laskussa on sen sijaan poptähti Britney Spears, jonka naamaa on viime aikoina käytetty enemmän juoru- ja iltapäivälehtien kansissa hänen sekavan yksityiselämänsä takia.