1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sairaanhoitajilla mielenosoitus

Sairaanhoitajaliitto on osoittanut mieltään eduskuntatalolla. Noin 300 liiton jäsentä marssi puoliltapäivin Olympiastadionilta eduskuntatalon edustalle.

Kotimaan uutiset

Mielenilmaus järjestettiin sairaanhoitajien palkkojen, työolojen ja terveydenhuollon puolesta.

Samaan aikaan eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta sairaanhoitajien palkkaratkaisua koskevassa välikysymyksessä. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen äänin 104 - 63. Hallituspuolueiden riveistä lipesi vain Tehyn valtuuston varapuheenjohtaja Paula Sihto, joka on syyttänyt avoimesti hallituskumppani kokoomusta katteettomien lupausten antamisesta. Sihto tuki tehyläisiään äänestämällä tyhjää. Opiskelijat huolissaan lakkoaikeista Hoitoalan opiskelijat ovat huolissaan alaa uhkaavan lakon vaikutuksista opiskeluunsa. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan mukaan Tehy ei ole toiminnassaan huomioinut opiskelijoita millään tavalla. Suurinta huolta opiskelijoille aiheuttavat työharjoittelut, jotka uhkaavat lakon vuoksi peruuntua kokonaan. Työharjoittelujakson siirtyminen viivästyttäisi opintojen etenemistä merkittävästi ja voisi pahimmillaan jopa katkaista opiskelijoiden opintotuen. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta vaatii, että ammattijärjestöt ja ammattikorkeakoulut huolehtivat siitä, että työharjoittelut on mahdollista suorittaa opetussuunnitelman mukaan. Värikäs marssi sai huomiota

Helsingin Stadionilla oli puolitapäivin tunnelmaa täynnä. Sairaanhoitaliitto kokosi joukkojaan mielenosoitusmarssiin kohti eduskuntataloa.

Vantaalainen sairaanhoitaja Marianne Sipilä purki näkemyksiään palkkakiistasta YLE Uutisille.

- Toivoisin, että sekä kuntatyönantaja että hallitus miettisi nyt keskuudessaan, että budjettiraamienkin sisällä voi tehdä muutoksia. Nyt on paikka arvovalinnoille, Sipilä tiivisti.

Värikäs marssi keräsi sympatioita katujen varsilla. Eduskunnan portailla ankarimman arvosteluryöpun sai niskaansa keskustan kansanedustaja, pitkän linjan tehyläinen, Hanna-Kaisa Heikkinen. Hän oli päättänyt pysyä puolueensa rivissä ja tukea hallitusta välikysymysäänestyksessä.

- Minun mielestäni tässä ei ole mitään ristiriitaa. Minusta on hävettävää, että sekotetaan nämä asiat keskenään. Se mitä tässä talossa (eduskunta) päätetään ja mitä päätetään tupopöydissä - ne ovat kaksi eri paikkaa, Heikkinen puolustautui.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi