Rovaniemen hiv-epäillyn henkilöys julkistettiin

Rovaniemen poliisi on julkaissut tahallisesta HI-viruksen levittämisestä epäillyn miehen kuvan ja nimen. Henkilöyden julkistamisella poliisi haluaa saada tavoitettua kaikki miehen kanssa suojaamatonta seksiä harrastaneet.

Kotimaa

Miehen nimi on Aki Hakkarainen. Hänet on tuomittu joulukuussa 2005 yhdestä vastaavanlaisesta teosta yhden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Hakkarainen on syntynyt vuonna 1983 ja asunut Tikkakoskella, Äänekoskella, Mäntässä, Joensuussa ja Keuruulla ennen muuttamistaan Rovaniemelle vuonna 2002.

Henkilöyden julkistamisella poliisi haluaa saada tavoitettua kaikki miehen kanssa suojaamatonta seksiä harrastaneet.

Rovaniemen rikospoliisi etsii yhä ainakin 12 naista, joiden oletetaan olleen miehenkanssa suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä. Naisia ei ole toistaiseksi tavoitettu, sillä heidän löytämisensä on vaikeaa. Kaiken kaikkiaan miehen uhreja voikin olla jopa yli 30, Rovaniemen poliisi arvioi.

Rikoksista epäilty mies muistaa naisista ehkä vain kaupungin ja asuinalueen ja joistakin etunimen. Osa yhä kadoksissa olevista miehen mahdollisista kumppaneista asuu tai ainakin on asunut Rovaniemellä, Jyväskylässä, Äänekoskella, Tikkakoskella, Vaajakoskella, Keuruulla ja Joensuussa.

Tähän mennessä 18 naista on ilmoittautunut rovaniemeläismiehen uhriksi. Kolme heistä on saanut HI-viruksen.

Neljän naisen hiv-testitulosta odotetaan edelleen, yhdentoista testitulos on negatiivinen.

Rikoksista epäilty mies ei ole vastustanut kuvan julkaisemista. Hän haluaa, että kuva julkaistaan, jotta kaikki mahdolliset häneltä tartunnan saaneet naiset saisivat tiedon asiasta. Hän haluaa, että kaikki asianomistajat tulevat tietoon tämän esitutkinnan yhteydessä, eikä vastaavaa prosessia tarvitsisi käydä läpi myöhemmin.

Poliisi toivoo, että kaikki asianomistajat ottaisivat yhteyttä poliisiin ja menisivät hiv-testiin. Rovaniemen poliisilaitoksen puhelinnumero on 016 329 5111.

Lähteet: YLE Uutiset