1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Radioheadin albumin menestys jää arvoitukseksi?

Rockbändi Radioheadin uusi albumi on tullut ladattavaksi yhtyeen nettisivuilla. Fanit voivat päättää itse, kuinka paljon albumista maksavat. Levyn menestys saattaa kuitenkin jäädä arvoitukseksi, sillä sen latausmääriä ei kerrota ja se ei myöskään näy millään myyntilistoilla.

In Rainbows on Radioheadin seitsemäs studioalbumi ja se sisältää kymmenen kappaletta. Yhtyeen nettisivuille keskiviikkona ladattavaksi tulleesta albumista voi maksaa haluamansa määrän nollasta eurosta sataan puntaan eli noin 145 euroon. Ladattavissa tiedostoissa ei ole kopiosuojausta, joten kappaleita voi ladata esimerkiksi toisiin tietokoneisiin tai musiikkilaitteisiin. Yhtye on kuitenkin kieltäytynyt paljastamasta, kuinka moni albumin on ladannut ja mitä siitä on maksettu. Radioheadin nettisivujen ylläpitäjät eivät myöskään raportoi myynnistä, minkä takia albumi ei nouse millekään listalle. Bändin kolme edellistä albumia, Kid A, Amnesiac ja Hail To The Thief, ovat kaikki pärjänneet hyvin myyntilistoilla eri puolilla maailmaa.

Radioheadin myyntitaktiikkaa seurataan musiikkiteollisuudessa tarkkaan, sillä se on uusin keino kokeilla erilaisia tapoja jakaa musiikkia kuluttajille. Aiemmin tänä vuonna mm. Prince jakoi uutta albumiaan Britanniassa sanomalehden kylkiäisenä.

Radioheadin albumista on kuitenkin tarkoitus julkaista ensi vuonna versio vähittäismyyntiin.