1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tehy keräsi irtisanoutumissitoumuksia lauantainakin

Terveydenhoitohenkilökuntaa edustava ammattijärjestö Tehy keräsi jäseniltään irtisanoutumissitoumuksia eri puolilla maata vielä lauantainakin. Tiedot siitä, kuinka moni hoitaja on tähän mennessä sitoumuksen allekirjoittanut, ovat hajanaisia.

Kotimaan uutiset

Lopullinen varmuus siitä, kuinka moni tehyläinen on lupautunut mukaan joukkoirtisanomiseen, saataneen vasta maanantaina. Tehy on kerännyt irtisanoutumissitoumuksia torstaista lähtien.

Työnantaja puolestaan on listannut, miten työsuhde-edut heikkenevät, jos tehyläiset sanoutuvat irti. Listassa (siirryt toiseen palveluun) puhutaan mm. palkan- ja palkanlisien menetyksistä, heikennyksistä sairauslomiin ja virkavapaisiin sekä eläkkeisiin. Tuhannet allekirjoittaneet sitoumuksen Tampereen yliopistollisessa sairaalassa yli tuhat sairaanhoitajaa on allekirjoittanut irtisanomisilmoituksen. TAYS:ssa työskentelee kaikkiaan 2 400 tehyläistä. Oulussa puolestaan yliopistollisen keskussairaalan noin 2 500 tehyläisestä hoitajasta sitoumuksen ovat allekirjoittaneet sadat hoitajat - Tehyn ammattiosaston puheenjohtaja Marja Niskasaari kertoo, että määrä tarkentuu maanantaina.

Pääkaupunkiseudun eri sairaaloissa oli lauantaina puoleenpäivään asti meneillään nimien keruu mahdollista työtaistelua varten. Joukkoirtisanoutumislistaan oli tullut satoja nimiä kaikissa sairaaloissa.

Myös Satakunnan keskussairaalassa on kerätty nimilistaa vapaaehtoisista irtisanoutujista. Tehyn valtuuston porilainen puheenjohtaja Rauno Vesivalo ei kuitenkaan suostu sanomaan ennen maanantaita, kuinka monta nimeä listassa on.

Sen sijaan irtisanoutumislistoja ei toistaiseksi ole kerätty Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan keskussairaaloista. Sairaalan pääluottamusmies Päivi Kaisla kertoo, että tilanne tarkentuu maanantaina.

Maanantaina saadaan myös tietää, mitä sairaaloita Tehyn mahdolliset työtaistelutoimet koskevat. Julkisuudessa on arveltu, että joukkoirtisanoutumiset alkaisivat yliopistosairaaloista sekä Satakunnan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireistä. Järjestö on uhannut hoitajien joukkoirtisanoutumisilla, mikäli sen vaatimiin palkankorotuksiin ei suostuta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi