Kevyen musiikin mestari Nacke Johansson on kuollut

Kevyen musiikin monitoimimies Paul "Nacke" Johansson on kuollut. Tuottajana, säveltäjänä, sovittajana ja sanoittajana tunnettu Johansson kuoli sunnuntaina Ahvenanmaan Finströmissä. Hänen lähipiirinsä mukaan muusikkomestari poistui joukostamme rauhallisesti.

kulttuuri

Johansson kärsi pitkäaikaisesta sairaudesta, mutta lähimmäisten mukaan hänen poismenonsa ei johtunut suoraan taudista.

Itseoppinut pianisti Nacke Johansson muutti Helsinkiin 1960-luvulla ja hänestä tuli pian Jaakko Salon oppipoika. Lähes 30-vuotisen uransa aikana Johansson sävelsi niin jazzia ja teatterimusiikkia kuin iskelmääkin.

Hänen tunnetuimpiin sävellyksiinsä lukeutuu Muistathan, joka oli Suomen Euroviisu-kappale vuonna 1972. Päivi Paunun ja Kim Floorin esittämä kappale sijoittui Edinburghissa sijalle 12.

Johansson jäi sairaseläkkeelle vuonna 1987, mutta jatkoi soittamista vielä sen jälkeenkin. Hänet sai vuonna 2001 ensimmäisen Georg Malmstén -palkinnon merkittävästä elämäntyöstään suomalaisen musiikin parissa.

Nacke Johansson oli säveltäjien ja sanoittajien edunvalvontajärjestön Elvis ry:n kunniajäsen. Hän toimi elinaikanaan sekä Elvis ry:n että luovan säveltaiteen edistämissäätiön Lusesin hallituksessa.

Lähteet: YLE Uutiset