1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tehyn työtaistelu sekoittaa terveysasemien toimintaa

Terveydenhoitoalan työtaistelu sekoittanee terveysasemien ajanvarauksen useilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Tampereella hoitoon pääsyä aletaan rajoittaa kolme viikkoa ennen mahdollisia irtisanoutumisia. Monilla paikkakunnilla on suunnitteilla myös muita supistuksia.

Kotimaan uutiset

Tampereella Hatanpään päivystävä terveysasema kärsisi Tehyn lakosta eniten. Monia potilaita aiotaan käännyttää sen seurauksena ovelta takaisin.

- Alustavasti on ajateltu, että kolme viikkoa ennen lakon alkua annetaan asemilla vain päivystysaikoja ja huolehditaan vain kiireellisistä tapauksista, johtava ylilääkäri Oiva Mäki Tampereen kaupungilta sanoo.

Muitakin supistuksia on suunnitteilla eri paikkakunnilla; neuvoloita aiotaan sulkea ja syksyn influenssa-rokotukset peruutetaan kokonaan. Helsingissä terveysasemia huolettaa etenkin röntgen- ja laboratoriopalveluiden lamaantuminen.

- Jos ei ole röntgenosastoa tai röngtenhoitajaa tai labraa, siitä tulee varmasti ongelmia sekä potilaille että lääkärille, väestövastuulääkäri Gholam Haidar Fana arvioi Kivikon terveysaseman tilannetta.

Työvoimapula voi pahentua myös Kivikon asemalla, jos sen hoitajia ryhdytään siirtämään lakon aikana hätäavuksi sairaaloihin.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi