1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tehyn internettukilistalla tuhansia allekirjoituksia

Terveydenhoitoalan ammattijärjestön Tehyn perustaman hoitoalan työntekijöiden internettukilistan oli allekirjoittanut perjantai-iltaan mennessä yli 12 000 ihmistä.

Kotimaan uutiset

Tukilista avattiin Tehyn internetsivuille viime viikon keskiviikkona.

Tehyn tiedottajan Jaana Reijonahon mukaan nettiadressiin on tullut päivittäin noin tuhat allekirjoittajaa lisää, vaikka tukilistaa ei ole erikseen mainostettu. Idea "Tahdon tukea tehyläisiä" -nimilistasta syntyi, kun liiton toimistoon tuli runsaasti kyselyitä siitä, kuinka hoitoalan työntekijöitä voisi tukea heidän palkkakiistassaan.

Suurimpien puolueiden naisjärjestöt liittyivät tukijoihin Järjestöistä tukensa joukkoirtisanoutumisilla uhkaavalle Tehylle ovat ilmaisseet tähän mennessä muiden muassa Suomen elintarviketyöläisten liitto ja Naisasialiitto unioni, joka myös kehotti naisia ryhtymään solidaarisuuslakkoon tehyläisten puolesta tämän viikon maanantaina.

Perjantaina listalle lisättiin myös Naisjärjestöt yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i samarbete Nytkis ry, jonka taustalla ovat muiden muassa suurimpien puolueiden naisjärjestöt.

Kokoomuksen naisten liiton pääsihteeri Elina Laavi vahvisti, että myös kokoomusnaiset ovat osaltaan hyväksyneet Nytkis ry:n kannanoton.

- Kysessä on yleinen tuenilmaisu sille, että samapalkkaisuusasiat ovat meille tärkeitä, Laavi kertoi YLE Uutisille.

Myös muille internetsivustoille perustettu runsaasti adresseja, joilla kerätään nimiä niin Tehyn puolesta kuin vastaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi