Digi-tv pirstoo katsojat eri kanaville

Digi-tv:n tulo on pirstonut tv-yleisöä entisestään. Moni katsoja on vaihtanut pienille maksullisille kanaville, eikä suuria yleisölukuja juuri enää saada. Katsojat ovat siirtyneet uusille kanaville kiinnostustensa perässä.

kulttuuri

Maajussille morsian -sarja on digi-tv:seen siirtymisen jälkeen ollut yksi television poikkeuksista, koska sarja on tavoittanut kaiken ikäistä yleisöä kerrallaan jopa melkein miljoonan ihmisen verran. MTV3:lla näytettävän sarjan suosio ei ihmetytä mediatutkija Veijo Hietalaa,

- Siinähän vain uudistetaan mitä Tauno Palo ja Ansa Ikonen harrastivat Niskavuoren pellolla vanhassa suomalaisessa elokuvassa.

YLEn puoli yhdeksän tv-uutiset olivat esimerkiksi viime viikolla kolmanneksi katsotuin ohjelma Maajussin morsiamen ja Salattujen elämien jäljessä.

YLEn tekemän tutkimuksen mukaan yli puolet katsojista on kiinnostunut asumisesta, eläimistä ja luonnosta. Myös oman paikkakunnan asiat kiinnostavat selvityksen mukaan yli puolta television katsojista.

Pienen kiinnostuksen kohteita ovat muun muassa veneily, kalastus, sijoittaminen ja rahapelit.

Mediatutkija Veijo Hietala uskoo kuitenkin, että pirstaloituneessakin tv-maailmassa ihmiset kaipaavat silti yhteisiä kokemuksia.

Lähteet: YLE Uutiset