Times: Brittien erikoisjoukoilla operaatioita Iranissa

Britannian erikoisjoukot ovat ottaneet viime kuukausina useasti yhteen aseita Irakiin salakuljettavien iranilaisten kanssa. Erikoisyksikkö SAS:in operaatiot ovat myös ulottuneet Iranin rajojen sisäpuolelle, kirjoittaa Times. Lehti pohjaa tietonsa lähteisiin maan puolustusministeriössä.

Ulkomaat

Lehden tietojen mukaan Iranin ja Irakin välisellä rajalla käytiin pelkästään viime kuussa kuusi tulitaistelua, joissa kuoli 17 salakuljettajaa. Taisteluissa myös Iranin armeija on tulittanut kranaatteja Irakin puolelle.

Salakuljettajat ovat iranilaisia ja Irakin shiiakapinallisia. Aseiden lähteenä Britannia pitää Iranin vallankumouskaartin al-Quds-erikoisjoukkoja. Virallisesti britit eivät ole syyttäneet Iranin hallitusta asiasta, mutta lehdelle puhuneet viranomaiset pitävät selvänä, ettei olisi mahdollista ilman hallituksen suostumusta.

Britannian sotilaskomentajat pelkäävät, että iranilaiset aseistavat Irakin kapinallisia Basran lentokenttää vastaan tehtävää iskua varten. Kenttä on Irakissa olevien brittijoukkojen hermokeskus.

Lähteet: YLE Uutiset