McLaren valittaa bensiinijupakasta

McLaren-talli aikoo valittaa Brasilian GP:n tuomariston päätöksestä olla rankaisematta BMW-Sauberin ja Williamsin talleja polttoainesääntörikkomuksesta. Tämä voi vaarantaa Kimi Räikkösen maailmanmestaruuden.

Kotimaa

Brasilian GP:n tuomaristo päätti sunnuntaina olla rankaisematta BMW-Sauberin ja Williamsin talleja polttoainesääntörikkomuksesta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan McLaren-talli on päättänyt valittaa tästä päätöksestä Kansainvälisen autoliiton vetoomustuomioistuimeen. FIA ei ole vielä ilmoittanut, ottaako se protestin käsittelyyn.

Kisan tuomaristo tutki sijoille 4-6 sijoittuneiden kuljettajien autojen bensiinin lämpötilaa kuuden tunnin ajan, mutta ei löytänyt syytä rangaista talleja rikkomuksesta.

Räikkönen voitti mestaruuden Brasilian Sao Paolossa sunnuntaina hieman ennen yhdeksää illalla Suomen aikaa ja löi toiseksi ja kolmanneksi jääneet McLaren tallin Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin yhdellä pisteellä.

Hamilton jäi Brasilian kilpailussa seitsemänneksi, maailmanmestaruuteen olisi riittänyt viides sija.

Neljänneksi Brasilian GP:ssä sijoittui Williams tallin Nico Rosberg, viidenneksi ja kuudenneksi BMW Sauberin Robert Kubica ja Nick Heidfeld.

Lähteet: Reuters, AP