Punkia muistellaan YLEllä juhlavuoden kunniaksi

Suomalainen punk täyttää 30 vuotta. Juhlan kunniaksi YLEllä muistellaan tyylisuuntausta eri tavoin. Verkossa on avattu juuri aiheelle omistettu kokonaisuus osoitteessa yle.fi/punklandia, marraskuussa Rockradiossa luvassa on punk-teemaviikot ja uunituore 6-osainen dokumenttisarja suomalaisesta punkista nähdään YLE Teemalla tammikuussa.

viihde

Osoitteessa yle.fi/punklandia kootaan punk-muistoja ja siellä voi tutkia punkin alkuajan vaikuttajia. Sivustolla voi myös äänestää kovinta, rohkeinta tai räkäisintä suomalaista punk-biisiä. Äänestysaikaa verkossa on marraskuun loppuun asti. Käyttäjien äänestämän listan perusteella Radio Suomen Rockradio viettää punk-teemaviikkoa marraskuussa (viikko 47) ja julkistaa äänestyksen voittajan 29.11.

Punk-muistelot kruunaa YLE Teeman kuusiosainen Punklandia-dokumenttisarja. Se käsittelee suomalaista punkia vaatetuksen, kansainvälisen punk-liikkeen, yhteiskunnallisen apatian, eriarvoisuuden ja omatoimisuuden kautta. Sarja nähdään YLE Teemalla maanantaisin alkaen 14.1.2008.

Lähteet: YLE Uutiset