1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katainen: Kokoomus kärsinyt julkisuustappion

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kiistää puolueensa antaneen tehyläisille katteettomia vaalilupauksia. Kokoomus on puoluevaltuustossa puhuneen Kataisen mielestä kärsinyt asiassa tappion mediassa.

Kotimaan uutiset

Kataisen mukaan julkisuudessa on mennyt paremmin läpi opposition viesti kokoomuksen liioista vaalilupauksista sairaanhoitajille kuin puolueen oma viesti naisvaltaisten alojen palkkavoitosta.

Katainen ihmetteli, että puolue joka ottaa esille naisten palkkatasa-arvon edistämisen kunnissa, joutuu tilanteeseeen jossa sen toimintaa pidetään vääränä.

Katainen vakuutteli kokouksessa, ettei Tehyn työtaistelu ole hermostuttanut kenttäväkeä. Hallituksen ilmapiiriä Katainen kehui hyväksi. Katainen uskoo, että hoitajien palkoista syntyy sopimus ennen työtaistelua.

Feldt-Ranta: Kokoomus pakenee vastuutaan

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta kummeksuu kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen ja muiden kokoomusjohtajien puheita koskien hoitoalan kriisiä.

Feldt-Rannan mielestä on vastuutonta, että kokoomus syyttää mediaa ja muita yhteiskunnallisia toimijoita tilanteesta.

- Kokoomus on vaalien jälkeen tullut vastuulliselle paikalle ja nyt on tämän vastuunkannon paikka, Feldt-Ranta sanoo.

Feldt-Rannan mielestä hallitus on vastuussa riittävästä rahoituksesta kuntasektorille sekä hoito- ja hoivapalvelujen toimivuuden turvaamisesta.

- Muiden syytely ei nyt auta. Ilmoittautumalla hoitoalan kysymyksessä sivustaseuraajaksi hallitus vaarantaa kansalaisten hyvinvoinnin, Feldt-Ranta sanoo.

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta muistuttaa sosialidemokraattien esittäneen, että valtion budjetissa kunnille osoitetaan 600 miljoonaa euroa lisää rahaa hyvinvointipalvelujen vahvistamiseen.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi