Vanhasen suosio liki ennallaan

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) suosio on pysynyt kouluarvosanoilla mitattuna vuodessa suunnilleen ennallaan. Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan Tehyn joukkoirtisanoutumisuhka ei ole nakertanut pääministerin suosiota.

Kotimaa

Kouluarvosanoilla mitattuna Vanhanen on päinvastoin parantanut viime vuodesta otettaan työllisyys- ja työmarkkinakysymysten hoitajana.

Pääministeri on tutkimuksen mukaan kuitenkin menettänyt otettaan EU- ja ulkopolitiikan hoidossa: hänen numeronsa laski kolme kymmenystä 7,3:een. Kyselyyn haastateltiin 1 000 ihmistä lokakuun toisella ja kolmannella viikolla. Kaiken kaikkiaan pääministeri Vanhasen todistuksen keskiarvo 7,3 on kymmenyksen kehnompi kuin vuosi sitten. Vanhanen näyttää siis selvinneen sinivihreän hallituksen kaudestaan hieman punamultahallituksen loppuaikaa huonommin. Parhaimmat arvosanansa Vanhanen sai yhä hallituksen johtajana ja esiintyjänä julkisuudessa. Näistä molemmista pääministerin saama arvosana oli 7,7. Tutkimuksen mukaan Vanhanen on selvästi suositumpi naisten kuin miesten keskuudessa. Naiset antavat Vanhaselle parempia arvosanoja neljässä asiassa kuudesta. YLE Uutiset