1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Muutama sata Tehyn jäsentä peruutti irtisanoutumisensa

Muutama sata Tehyn jäsentä on peruuttanut iritisanoutumisensa. Tehyn jättämissä irtisanoutumislistoissa oli kaikkiaan noin 12 800 nimeä. Täysin kattava lista koko maan osalta irtisanomisensa peruuttaneista on selvillä tiistaina.

Kotimaan uutiset

Irtisanoutumisensa peruuttaneiden tehyläisten määrä jäänee noin kolmeensataan. Kussakin sairaanhoitopiirissä vain muutama prosentti irtisanoutuneista tehyläisistä tuli toisiin ajatuksiin.

Liiton jäsenten piti vastata viimeistään tänään maanantaina sairaanhoitopiirien lähettämään kirjeeseen, jossa pyydettiin ilmoittamaan työnantajalle, jos tarkoitus ei ollut irtisanoutua. Tehyläisten harkinta-aika päättyi maanantaina Irtisanoutumisella uhkaavien tehyläisten hoitajien harkinta-aika päättyi maanantaina. Mahdolliset irtisanoutumiset astuisivat voimaan 19. marraskuuta. Irtisanoutumisella on uhannut kaikkiaan noin 12 800 hoitajaa. Tehy on havitellut 24 prosentin palkankorotuksia. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen valtuuskunta on syyttänyt Tehyä piittaamattomuudesta. Valtuuskunta sanoo, että joukkoirtisanoutumisilla Tehy heikentää väistämättä potilasturvallisuutta ja osoittaa piittaamattomuutta kansalaisten hyvinvoinnista. Peruuttajien määrä selvillä osassa sairaaloita Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hoitajista noin 80 on perunut irtisanoutumisensa. HUS:sta on kuitenkin edelleen lähdössä lähes 3 000 hoitajaa, mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei löydy sopua. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa kaikkiaan 31 tehyläistä on luopunut aikeistaan irtisanoutua. Sairaaloista on irtisanoutumassa yhteensä 1 500 hoitajaa. Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä perujien määrä puolestaan on yhteensä 63, joista Vaasan keskussairaalassa työskentelee 49. Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä 39 hoitajaa on perunut irtisanoutumisensa määräaikaan mennessä. Sairaanhoitopiirin mukaan irtisanoutumisia tulee piiristä 1 762. Piirissä työskentelee kaikkiaan 3 360 hoitajaa. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa irtisanoutumisensa on perunut 35 tehyläistä; kaikkiaan sairaalasta aikoo irtisanoutua 855 hoitajaa. Päijät-Hämeen keskussairaalassa puolestaan 14 hoitajaa on perunut irtisanoutumisensa. Työtaisteluun on lähdössä 332 Päijät-Hämeen keskussairaalan hoitajaa. Satakunnan sairaanhoitopiirissä taas 11 hoitajaa on perunut irtisanoutumisensa. Alkuperäisessä irtisanoutumislistassa oli Satakunnan sairaanhoitopiiristä noin 830 nimeä. Varsinais-Suomessa sairaanhoitopiirin tehyläisistä hoitajista seitsemän on perunut irtisanoutumisensa; Turun terveystoimessa perujia on 12. Lapin sairaanhoitopiirissä irtisanoutumisensa on perunut 15 hoitajaa. Lapin keskussairaalasta ja Muurolan sairaalasta uhkaa irtisanoutua 19. marraskuuta 438 tehyläistä. Pohjois-Karjalan Keskussairaalan irtisanoutumislistalla puolestaan on 440 nimeä, ja 17 hoitajaa on perunut irtisanoutumisensa määräaikaan mennessä. Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä puolestaan viisi tehyläistä on perunut irtisanoutumisuhkauksensa; irtisanoutumassa on 381 Tehyläistä. Täysin kattava lista irtisanoutumisten peruutuksista koko maan osalta on selvillä tiistaina. YLE Uutiset

Lähteet: Hoitajien työkiistaan tulossa pian sovintoehdotus

Lue seuraavaksi