CIA-sieppausoikeudenkäynti jatkuu Milanossa

Milanossa Italiassa jatkuu keskiviikkona oikeudenkäynti yli 30 ihmistä vastaan, joita syytetään osallisuudesta terrorismista epäillyn miehen sieppaukseen ja kuljettamiseen Egyptiin vuonna 2003.

Ulkomaat

Syytetyistä seitsemän on italialaisia ja 26 Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n agentteja. Siepatun egyptiläismiehen väitetään joutuneen Egyptissä kidutuksen kohteeksi.

Oikeudenkäynti Milanossa alkoi kesäkuussa. Se on ollut yli neljä kuukautta tauolla tuomarin päätettyä puolustuksen pyynnöstä odottaa Italian perustuslakituomioistuimen kantaa syytteiden laillisuuteen. Puolustus väittää syytteen julkaisseen tuomarin turvautuneen valtiosalaisuuksiin ja syyttäjäpuolen kuunnelleen salaa Italian salaisen palvelun agenttien puheluja.

Amerikkalaisagentit ovat poistuneet Italiasta eikä Yhdysvallat aio luovuttaa heitä oikeudenkäyntiä varten, vaikka Italia pyytäisi luovutusta.

Milanolaistuomioistuimen tuomari pysäytti kellot oikeudenkäynnin keskeytyessä kesäkuussa. Tämä takaa sen, ettei tauko vaikuta rikoksen vanhenemiseen. Sieppauksesta on nyt kulunut neljä vuotta ja neljä kuukautta. Tämän kaltainen rikos vanhenee Italiassa 12,5 vuodessa.

Lähteet: Reuters, BBC, AP