1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Potilasvakuutus ei korvaa Tehyn työtaistelusta aiheutuvia vahinkoja

Potilasvakuutus ei korvaa hoitajien mahdollisesta työtaistelusta aiheutuvia henkilövahinkoja, kertoo Potilasvakuutuskeskus.

Kotimaan uutiset

Potilasvakuutuskeskuksen mukaan työtaistelutilanne ei muuta potilasvakuutuksen korvausperusteita. Potilasvakuutuksesta ei korvata henkilövahinkoja, jotka johtuvat terveydenhuoltojärjestelmän rajallisista resursseista. Potilasvakuutuskeskuksen mukaan työtaistelutilanne rinnastettaisiin rajallisiin resursseihin.

Jos siis henkilövahinko aiheutuu työtaistelusta johtuvasta hoitamattomuudesta tai hoidon viivästymisestä, se ei Potilasvakuutuskeskuksen mukaan oikeuta korvaukseen potilasvakuutuksesta. Myöskään hoitotakuun mukaisten määräaikojen ylittyminen ei oikeuta korvaukseen.

Potilasvakuutuskeskus perustaa näkemyksensä potilasvahinkolautakunnan aikaisempien hoitoalan lakkojen yhteydessä tekemiin ratkaisuihin. Sekä potilaan että hoitohenkilökunnan oikeusturva edellyttää, että potilasasiakirjoihin merkitään mahdollisen työtaistelun aiheuttaman poikkeaman syy ja perusteet, Potilasvakuutuskeskuksesta todetaan.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi