1. yle.fi
  2. Uutiset

Harry Potter -kirjailija teki satukirjan, jota ei julkaista

Brittikirjailija J. K. Rowling on saanut valmiiksi ensimmäisen kirjansa sitten vihonviimeisen Harry Potterin. Fantasiamaalimaan sijoittuvia satuja sisältävästä The Tales of Beedle the Bard -kirjaa on tehty vain seitsemän käsinkirjoitettua kappaletta.

kulttuuri

Nahkakantiset kirjat on koristeltu puolijalokivin. Kirjoista yksi on saanut koristeekseen myös hopeaa ja kuukiviä, ja se myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa joulukuussa. Tuotto menee eurooppalaiseen lastensuojelutyöhön.

Hopeakoristeinen teos tulee myyntiin Sothebyn huutokaupassa 13. joulukuuta. Lähtöhinnaksi on merkitty 30 000 puntaa eli noin 43 000 euroa. Kuusi muuta satukirjaa Rowling lahjoittaa pois. The Tales of Beedle the Bard -kirja vilahtaa viimeisessä Potter-kirjassa. Tylypahkan rehtori Albus Dumbledore antaa samannimisen kirjan velhopoika Harryn ystävälle Hermionelle. Satukirja auttaa tuhoamaan karmaisevan Voldemort-velhon. Tuore satukirja sisältää viisi satua, joiden aihelmia löytyy Potter-sarjasta. Harry Potterista tai hänen ystävistään kirja ei kerro, mutta se sijoittuu samaan taikamaailmaan. Rowling on sekä kirjoittanut että kuvittanut satukirjansa itse. Potter-kirjasarjan seitsemäs ja viimeinen osa, Harry Potter and the Deathly Hallows, julkaistiin heinäkuussa. Rowling on ilmoittanut, ettei aio enää jatkaa sarjaa.

Lähteet: AP, AFP, DPA

Lue seuraavaksi