Laivavuoroja peruttu kovan tuulen vuoksi - sähköjä poikki eri puolilla maata

Helsingistä Tallinnaan liikennöivät pika-alukset ovat peruneet vuorojaan kovan tuulen vuoksi. SuperSeaCat perui kaikki aamun ja aamupäivän vuoronsa. NordicJetLine perui aamun ja aamupäivän kaikki vuorot lukuunottamatta illan viimeistä lähtöä Helsingistä. Linda Line puolestaan jätti liikennöimättä kaikki perjantain vuorot. Kova ja puuskainen tuuli on myös katkonut sähköjä eri puolilla maata.

Kotimaa

Lauantaina NordicJetLine pyrkii ajamaan kaksi vuoroa Helsingistä ja kolme Tallinnasta. Linda Line ja SuperSeaCat eivät ole ilmoittaneet peruutuksista lauantaille.

Kova ja puuskainen tuuli on myös katkonut sähköjä eri puolilla maata. Sähköyhtiöt ovat nostaneet toimintavalmiuksia muun muassa varmistamalla sähkökatkojen korjaukseen tarvittavien asentajien saannin ja lisäämällä varalla olevan henkilöstön määrää.

Kova ja puuskainen tuuli on katkonut sähköjä eri puolilla maata. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan alueella oli pimeänä enimmillään viitisensataa taloutta. Sähkökatkoja on ollut etenkin Liperissä, Kiteen Puhoksessa sekä Juuassa. Pohjois-Karjalassa viimeisimmätkin viat on saatu korjattua.

Sen sijaan Heinävedellä on vielä sähköittä satakunta taloutta. Vikaa korjataan Pohjois-Karjalan Sähkön mukaan parhaillaan.

Mikkelin seudulla pimeänä on ollut parisataa taloutta. Lahden liepeillä Sysmässä sähköt katkesivat noin 350 taloudelta, mutta viat on saatu aamupäivän aikaan korjattua.

Ilmatieteen laitos ilmoitti torstaina, että länsirannikolla lännen ja luoteen välinen tuuli voi olla vaarallisen voimakasta. Voimakkaan tuulen lisäksi on ennustettu räntäsateita.

Lähteet: YLE Uutiset