Suomen homoin musiikkivideo valittu

Lesbo- ja homoelokuviin keskittyvän Vinokino-festivaalin yhteydessä on valittu Suomen homoin musiikkivideo. Lauantaina Helsingissä järjestetyssä Vinoraati-tapahtumassa raati valitsi voittajaksi Tommi Pietiläisen The Crashin Sugared-balladiin ohjaaman videon.

Suomalaisten musiikkivideoiden gay-asennetta olivat arvioimassa Njassa, Silvia Modig, Mikael Hytönen ja Mickan Kinnari. Arvioitavana olivat mm. Jenni Vartiaisen, Jari Sillanpään, Ultra Bran ja Cristal Snow’n videot.

Misko Ihon Cristal Snow’n Pump It Up-kappaleeseen tekemä video päätyi The Crashin kanssa tasapisteisiin 37, mutta yleisön kovaäänisesti niin vaatiessa Sugared valittiin lopulta Suomen homoimmaksi musiikkivideoksi. Raadin perusteluissa todettiin vuoden 2006 drag-artistiksikin valitun Cristal Snow’n tekevän rohkeasti omaa ja Suomessa ennenäkemätöntä juttuaan, minkä vuoksi artisti ansaitsee kiitosta ja kannatusta homoasiaa edistävänä omaperäisenä taiteilijana. The Crashin Sugared-kappaleeseen tehtyä tennisvideota kehuttiin aikaansa edellä olevaksi ja edelleen toimivaksi taideteokseksi. Video on peräisin vuodelta 1999. Vinoraadissa esitetyistä videoista eniten keskustelua herätti Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä -kappaleeseen tehty video, jota raati intoutui suomimaan hukattujen mahdollisuuksien tekeleeksi ja suureksi pettymykseksi. Jenni Vartiaisen laulamaa kappaletta kehuttiin kauniiksi ja Teemu Brunilan sanoituksissa nähtiin potentiaalia homoseksuaalisuuden positiiviseen kommentointiin myös videossa, mutta nämä mahdollisuudet hukattiin, koska raadin mukaan tekijöillä meni pupu pöksyyn.