1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Työtuomioistuin siirsi Tehy-päätöksiään

Työtuomioistuin jatkaa Tehyä ja kuntatyönantajia koskevien kanteiden käsittelyä tiistaina. Sekä Tehy että Kunnallinen työmarkkinalaitos ovat nostaneet kanteet toisiaan vastaan. Asian käsittely alkoi tuomioistuimessa perjantaina.

Kotimaan uutiset

Kunnallinen työmarkkinalaitos perustelee kannettaan siten, että joukkoirtisanoutumisessa on mukana myös virkasuhteisia henkilöitä, vaikka kunnallinen virkaehtosopimuslaki ei tunne joukkoirtisanoutumista työtaistelumuotona.

Tehy puolestaan perustelee omaa kannettaan sillä, että irtisanoutuneiden hoitajien työpaikkoja ei voi julistaa haettaviksi, koska joukkoirtisanoutuminen on työtaistelutoimi, jonka tarkoituksena ei ole lopettaa palvelusuhteita lopullisesti.

Tehy syyttää myös työnantajaa painostavien kirjeiden lähettämisestä irtisanoutumisesta ilmoittaneille tehyläisille.

Myös sovittelulautakunta koolla

Sairaanhoitajien lakonuhkan sovittelu jatkui illalla valtakunnansovittelijan toimistossa.

Tehyn ja kuntatyönantajan riitaa ratkova sovittelulautakunta kokoontui neuvottelutauon jälkeen uudelleen klo 18 ja päätti neuvottelut kello 20 jälkeen. Neuvotteluja jatketaan vielä tiistaina.

Edellinen istunto viime keskiviikkona kului lautakunnan järjestäytymiseen. Sitä johtava arkkiatri Risto Pelkonen on ennakoinut työstä vaikeaa. Hän yrittää saada työrauhan lautakunnalleen, joka aikoo noudattaa työssään hyvin niukkaa tiedotuslinjaa. Pelkonen on silti toiveikas sovun löytymisestä.

Sovittelulautakunnan nimeäminen perustuu työriitojen sovittelusta annettuun asetukseen. Työriitojen sovittelulautakunnan käyttö on ollut erittäin harvinaista. Viimeksi lautakunta istui vuonna 2001, jolloin sen esitys auttoi lopettamaan lääkärilakon.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi