Liedon ryöstöstä vangituista jo 13 poliisin huomassa

Liedon arvokuljetusryöstön yrityksestä on saatu vangittua jo kaikkiaan 13 henkilöä. Poliisi otti maanantaina kiinni yhden epäillyn Tukholmassa ja toisen pääkaupunkiseudulla. Kiinni jääneistä toinen on virolainen ja toinen ruotsalainen.

Kotimaa

Tavoittamatta on edelleen viisi henkilöä, joista on jätetty kansainväliset etsintäkuulutukset. Myös heidän osaltaan on tehty vangitsemispäätös. Esimerkiksi kaksi ruotsalaista miestä, jotka pääsivät karkuun Liedossa tehdystä arvokuljetusryöstön yrityksestä, ovat edelleen teillä tietymättömillä.

Turun poliisi kertoi aiemmin maanantaina Liedon arvokuljetusryöstöyrityksestä ja Suomen Pankin Turun konttorin ryöstöstä Turussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Poliisin mukaan Liedon ryöstöyrityksen tekijät ovat lähes samoja kuin viime helmikuussa Suomen Pankin Turun konttorin rahankuljetusauton ryöstäneet miehet.

Pidätettyjen joukossa on kaksi henkilöä, jotka ovat työskennelleet arvokuljetusyhtiö G4S:ssä. Toinen heistä on rahankuljetusyhtiön entinen päällikkö ja toinen MM-tason urheilija.

Nyt vangittuna oleva liiga yritti ryöstää arvokuljetusauton Liedossa viime viikolla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Poliisi esiti yrityksen onnistuneen tiedustelun ja suuren kiinniotto-operaation ansiosta. Poliisin mukaan rikollisia oli seurattu Turun pankin helmikuisesta ryöstöstä lähtien.

Lähteet: YLE Uutiset