Jokelan uhreja muistettiin suruliputuksella ja muistotilaisuuksissa

Suomessa on muistettu torstaina Tuusulan kouluammuskelun uhreja. Suomi oli suruliputettu koko päivän. Eri puolilla Suomea on järjestetty myös lukuisia muistotilaisuuksia ja sytytetty kynttilöitä uhrien muistoksi. Uhrien muistoksi järjestetään tilaisuuksia myös loppuviikosta.

Kotimaa

Tuusulan kunnantalolla vietettiin aamulla hiljainen hetki Jokelan ampumistapauksen muistoksi.

Kolmisenkymmentä kunnan työntekijää vietti hetken kunnanjohtaja Hannu Joensivun johdolla.

Samalla kunnantalolle sytytettiin kynttilät uhrien muistoksi ja talolle avattiin muistokirja, johon kirjoittamalla nimensä voi osoittaa osanottonsa tapahtuman johdosta. Tuusulan kunnantalolla oli myös suruliputus.

Tuusulan kunnantalossa on torstaina avattu yleisölle avoin surunvalittelukirja Jokelan ampumavälikohtauksen vuoksi. Yleisö voi kirjoittaa kirjaan osanottonsa.

Osanottoja voi lähettää myös sähköisesti osoitteeseen: condolences(a)tuusula.fi. Osoitteessa Hyryläntie 16 sijaitseva kunnantalo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8.00 - 16.00. Muistotilaisuuksia kirkoissa Eri puolilla maata järjestettiin myös kirkollisia muistotilaisuuksia. Tasavallan presidentti osallistui puoliltapäivin muistotilaisuuteen, joka järjestettiin Helsingin tuomiokirkossa. Tilaisuudessa puhui ja loppusiunauksen toimitti Espoon piispa Mikko Heikka. Hän valitsi sanansa apostoli Paavalin roomalaiskirjeestä painottaen iloa ja onnea, joita uhrit olivat omaisilleen antaneet eläessään. Helsingissä kynttilöitä vietiin muun muassa Hietaniemen hautausmaalla muualle haudattujen muistomerkille. Portaille on voinut laskea kynttilöitä Jokelan uhrien muistoksi. Järvenpään kirkossa vietettiin illalla rukoushetkeä. Vantaan seurakunnissa hiljennytään puolestaan sunnuntaina jumalanpalvelusten yhteydessä. Turussa ja Tampereella hartaushetkiä pidettiin jo keskiviikkona. Turun tuomiokirkon hartaushetkessä puhui tuomiorovasti Rauno Heikola. Tampereen Vanhassa kirkossa puhui mm. tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Lähteet: YLE Uutiset