Poliisi myöntää tiedotusongelmat

Jokelan kouluammunnan tiedotuksesta vastaava rikosylikomisario Tero Haapala myöntää, että poliisin olisi pitänyt tiedottaa Jokelan tapahtumista avoimemmin. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin lääkintäpäällikkö Eero Hirvensalo kritisoi poliisin tiedottamista Jokelan tapahtumista.

Kotimaa

Haapala myöntää, että tiedon kulussa on parantamisen varaa.

- Meillä on olemassa suunnitelmat, joissa poliisi ja lääkintä yhtenäisessä rintamassa muodostavat yhteisen tiedotuskokonaisuuden ja valitettavasti se tällä kertaa sillä lailla ontui, että me emme omaa edustajaamme saaneet sinne lääketieteen kylkeen heti alkuvaiheessa.

Haapala myöntää, että poliisin on tiedotettava sitä mukaa, kun oikeaa ajantasaista faktatietoa on saatavilla. Se on hänen mukaansa saatava niin nopeasti kun mahdollista ennen kaikkea uhrin omaisille ja läheisille ja toissijaisesti suurelle yleisölle.

Lääkintäpäällikkö Hirvensalo sanoo terveydenhuollon uutislehden Mediuutisten haastattelussa, että hän joutui pakon edessä tiedotusvastuuseen keskiviikon tapahtumista, koska poliisin tiedotus oli iltapäivällä niin niukkaa.

Poliisi ilmoitti pitävänsä tiedotustilaisuuden kuudelta eikä vastannut kyselyihin ennen sitä.

Piiritystilanteen venyessä tiedotusvälineiden tiedustelut uhrien määrästä ja kohtalosta kohdistuivat Töölön sairaalaan, mikä Hirvensalon mukaan aiheutti hoitohenkilökunnalle ylimääräistä stressiä.

Samat ongelmat vaivasivat jo Myyrmannin räjähdyksessä, eikä tilanteeseen ole sen jälkeen tullut parannusta, Hirvensalo sanoo.

Hän ehdottaakin, että sisäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö kokoaisivat ryhmän, jossa poliisin ja lääkinnän tiedotusvastuut jaettaisiin selvästi.

Lähteet: YLE Uutiset