1. yle.fi
  2. Uutiset

Finnairin kone joutui palaamaan Helsinkiin häiriköitten takia

Finnairin sunnuntai-iltainen lento Helsingistä Bangkokiin joutui palaamaan takaisin Helsinkiin kahden koneessa riehuneen suomalaisen häirikön takia. Miehet olivat muun muassa hyökänneet koneen purserin kimppuun ja käyttäytyneet väkivaltaisesti muita matkustajia kohtaan. Koneessa riehunut kaksikko jäi poliisin huostaan Helsinkiin.

Kotimaan uutiset

Kaksikko on nyt viranomaisten hallussa, ja heitä kuulustellaan tapahtumien johdosta. Ensimmäisten tietojen mukaan kaksikko oli ollut humalassa. Lisäksi heidän epäillään olleen huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena.

Suomalaiset miehet olivat käyttäytyneet väkivaltaisesti muita matkustajia ja henkilökuntaa kohtaan. He olivat hyökänneet muun muassa koneen purseria vastaan. Toinen miehistä oli Finnairin mukaan hyvin isokokoinen.

Lento AY095 ehti olla ilmassa noin 30 minuuttia, kun koneen kapteeni teki paluupäätöksen. Kone laskeutui takaisin Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 21.50. Koneessa oli 296 matkustajaa ja sen miehistö.

Finnairin mukaan kone lähti uudelle matkalle kello 22.52.

Finnairin mukaan vastaavan kaltaisia häiriköinnistä johtuvia kääntymisiä takaisin sattuu hyvin harvoin, korkeintaan muutaman kerran vuodessa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi