Rikoskonstaapelia epäillään tietojen luovuttamisesta Liedon ryöstäjille

Turun seudulla työskentelevää rikoskonstaapelia epäillään tietojen luovuttamisesta Liedon rahankuljetusauton ryöstöyritykseen osallistuneelle henkilölle.

Kotimaa

Keskusrikospoliisi teki lauantaina vanhemman rikoskonstaapelin työpaikassa kotietsinnän, jonka jälkeen hänet vietiin kuulusteltavaksi virka-aseman väärinkäyttämisen johdosta.

Kuulustelussa vanhempi rikoskonstaapeli myönsi tavanneensa henkilön, joka kuului rikollisliigaan. Lisäksi hän myönsi tarkistaneensa erään henkilön tiedot rikosilmoitusjärjestelmästä tapaamansa henkilön sitä pyytäessä ja kertoneensa ne eteenpäin.

Tutkinnan perusteella tämä on ollut ainoa yhteydenotto vanhemman rikoskonstaapelin ja kyseisen henkilön välillä. Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Teijo Ristolan mukaan konstaapelia ei epäillä ryöstön suunnittelusta, sillä hän ei tiennyt tietojen vastaanottajan kuuluvan rikollisjärjestöön.

Kuulustelun jälkeen vanhemman rikoskonstaapelin asuntoon tehtiin myös kotietsintä. Kotietsinnöissä ei löytynyt mitään todistusaineistoa.

Poliisin virasta pidättämisestä päätetään myöhemmin.

Lähteet: YLE Uutiset