KRP kuullut jo 300:aa henkilöä Jokelasta

Keskusrikospoliisi on kuullut Jokelan koulukeskuksen surmien esitutkinnassa tähän mennessä jo yli 300:aa henkilöä. Kymmeniä kuulusteluja on kuitenkin vielä jäljellä.

Kotimaa

Tutkinnassa on käynyt muun muassa ilmi, että surmista epäilty Pekka-Eric Auvinen on kirjoittanut itsemurhaviestinsä jo maanantaina 5. päivä marraskuuta, mikä poliisin mukaan osaltaan kertoo teon suunnitelmallisuudesta.

Epäillyn oikeustieteellinen ruumiinavaus tehdään tiistaina. Siihen liittyvät oikeuskemialliset tutkimukset valmistuvat aikaisintaan kahden viikon kuluttua. Koulutyö päässyt alkamaan Koulutyö on päässyt maanantaina alkamaan Tuusulan Jokelassa väliaikaisissa koulutiloissa. Tilat yläasteen ja lukion oppilaille on osoitettu Pertun koululta ja Jokelan seurakuntakeskukselta. Jokelan koululaiset viettävät tiistain ja keskiviikon kulttuuriretkillä pääkaupunkiseudulla. Torstaina oppilaiden on tarkoitus palata korjattuun Jokelan koulukeskukseen. Paluuta tukee kymmenen SPR:n psykologia. Jokelan nuorten vanhemmat ovat erityisesti toivoneet nuorten pikaista paluuta koulutyöhön. Tuusula saa valtiolta tukea kriisin jälkihoitoon

Tuusula saa valtiolta kaiken pyytämänsä tuen Jokelan koulukeskuksen kriisin jälkihoitoon.

Tuusulan kunnan ja valtion yhteistyöryhmä valmistelee peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.) keskiviikoksi esityksen tarvitsemastaan tuesta.

Kunta tarvitsee kriisistä selvitäkseen mm. työntekijöitä, vakansseja ja rahaa sekä omiin että ostopalveluihin.

Opetusministeriö on luvannut Tuusulalle apua nuorisotyöhön ensi kevääseen saakka.

Lähteet: YLE Uutiset