1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tehy moittii kuntatyönantajaa

Tehyn valtuusto ja järjestön puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola moittivat kuntatyönantajan asennetta sovittelulautakunnassa.

Kotimaan uutiset

Palkansaajapuolen mukaan työnantaja ei vaikuta olevan halukas nopeaan sovintoon, vaikka tehyläisten irtisanotumiset uhkaavat toteutua ensi viikon alussa.

Tehyn valtuusto on ollut koolla tiistaina.

- Tehyn valtuusto toivoo, että työnantajakin tässä tilanteessa rupeaisi todella paneutumaan tähän sovittelutyöhön, jotta pääsisimme tästä ongelmallisesta tilanteesta, joka selkeästi - jos tämä toteutuu - johtaa hankalaan tilanteeseen tuolla työpaikoilla, sanoo valtuuston puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

Jaana Laitinen-Pesolan mukaan työnantajan nihkeä asenne ei ole sovitteluprosessin ainoa ongelma.

Tehyn puheenjohtaja kokee, että muut, jo sopimuksen tehneet kunta-alan palkansaajajärjestöt odottavat nurkan takana päästäkseen jakamaan tehyläisten työtaistelun mahdollisia hedelmiä.

- Meillä on ollut tässä koko ajan sellainen tunne, että vieläkään pöydässä ei neuvottele Tehy ja KT, vaan pöydässä neuvottelevat Tehy, KT ja sitten nämä muut sopimuksen tehneet järjestöt.

Laitinen-Pesolan mielestä kuntatyönantajan ja Tehyn väliset neuvottelut pitäisi käydä niin, että sopimuksen jo tehneet ja siitä kertoneet tahot pysyisivät neuvottelujen ulkopuolella.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi