Vanhanen: Metallinpaljastimet eivät ratkaise kouluongelmia

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan metallinpaljastimien tai vartijoiden tuonti kouluihin ei ratkaise Jokelan koulutragedian esiin nostamia ongelmia.

Kotimaa

Kokkolassa Mäntykankaan koulun vihkiäisissä tänään puhunut Vanhanen sanoi myös, että tietokoneen käytön pelisäännöistä on keskusteltava sekä kouluissa että kotona. Pääministeri korosti, että jos internetissä julkaistaan uhkaavaa materiaalia, siitä pitää ilmoittaa poliisille.

Vanhasen mukaan perusvastuu lasten kasvatuksesta kuuluu vanhemmille, mutta myös poikkihallinnollista yhteistyötä tarvitaan syrjäytymisen ja käyttäytymishäiriöiden havaitsemiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeri Hyssälä vieraili Jokelassa Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) vieraili tänään Jokelassa. Hyssälä sanoi haluavansa kuunnella, mitä tarpeita kunnalla on Jokelan kouluammuskelun jälkihoidon toteuttamiseksi ja välittää siitä viestiä myös sosiaali- ja terveysministeriöön ja hallitukselle. Samalla Hyssälä kertoi hallituksen eilisestä päätöksestä, että apua tulee ja apua annetaan. - Nyt on tärkeä, että kunta esittää mitä tarvitaan niin että pystymme hoitamaan tämän alkuvaiheen yhteisvoimin niin hyvin kuin mahdollista, Hyssälä korosti. Hyssälä kertoi myös, että sosiaali- ja terveysministeriössä keskusteltiin eilen siitä, että tuen antamisesta omaisten ja asianosaisten kotien arjen pyöritykseen ei pihistellä vaan siihen ollaan valmiita suuntaamaan apua. Tuusulan kunnanjohtaja luovuttaa yhteistoimintaryhmän laatiman jälkihoidon toimintasuunnitelman sekä alustavan kustannusarvion Tuusulan kunnalle aiheutuvista lisäkustannuksista iltapäivällä eduskunnassa peruspalveluministeri Paula Risikolle (kok.). YLE Uutiset