Elokuvien teemabiiseistä ei tule enää hittejä

Elokuvia varten sävelletyt teemakappaleet ovat entistä harvinaisempia. Nykyään alkuperäismusiikkia suositumpaa on koota elokuvan soundtrack jo tunnetusta popmusiikista.

viihde

Vuonna 1997 kukaan ei voinut paeta Titanicin teemamusiikkia. Celine Dionin My Heart Will Go on soi radioasemilla ympäri maailmaa ja voitti parhaan alkuperäiskappaleen Oscarin. Vuosikymmenien ajan elokuvien tunnuskappaleista tuli usein suuria hittejä. Esimerkiksi Tähti on syntynyt-elokuvan Evergreen, Love Storyn (Where Do I Begin?) Love Story ja Top Gunin Take My Breath Away ovat saaneet klassikkokappaleiden aseman. Nykyään hiteiksi muodostuvat teemakappaleet ovat yhä harvinaisempia. Cameron Crowen, Sofia Coppolan ja Wes Andersonin kaltaiset nuoret ohjaajat valitsevat elokuviensa soundtrackeille mieluummin ennalta tunnettua poppia. Trendin aloitti jo Easy Rider vuonna 1969.

Musiikkimaut ovat eriytyneet, ja samalla elokuvaa varten sävelletyt, suuren yleisön musiikkimakua tavoittelevat alkuperäiskappaleet ovat menneet pois muodista. Yksi syy niiden vähentymiseen on tietenkin myös se, ettei nollasta aloittaminen ole elokuvantekijöille se helpoin tie.

Lähteet: BBC, YLE Uutiset