Tuusula tarvitsee jälkihoitoon 5 miljoonaa euroa

Tuusula pyytää valtiolta 5 miljoonaa euroa Jokelan koulusurmien jälkihoitoon. Suunnitelma 4 vuotta kestävästä kriisityöstä on luovutettu peruspalveluministeri Paula Risikolle.

Kotimaa

Puolet summasta aiotaan käyttää terapiaan sekä työnohjaukseen. Toiset 2,5 miljoonaa euroa käytetään muun muassa asiantuntijoiden, kuraattorien, psykologien ja kouluterveydenhoitajien palkkaamiseen.

Peruspalveluministerille annetun selvityksen mukaan noin puolet Jokelan koulun oppilaista, opettajista ja oppilaiden vanhemmista tarvitsee pitkäkestoista terapiaa.

Tavoite on, että ampumavälikohtauksessa traumatisoituneet oppilaat, koulun henkilökunta, vanhemmat ja huoltajat toipuvat kriisioireistaan sekä stressireaktioista. Tarkoitus on myös, että pelastus- ja auttamistoiminnassa mukana olleet saada toipumaan, sanoo Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu.

Kulttuuriministeri myönsi jo avustuksen Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt Tuusulan kunnalle 125 000 euron avustuksen kunnan nuorisotyön tueksi. Avustuksella palkataan viisi uutta nuorisotyöntekijää, jotka toimivat erityisesti Jokelan nuorten apuna toukokuun loppuun saakka.

Avustuksella voidaan myös lisätä ja kehittää varsinaista nuorisotyötä: esimerkiksi Jokela-taloa ryhdytään pitämään nuoria varten auki joka ilta. Nuorilla on mahdollisuus tavata toisiaan ja nuorisotyöntekijöitä, joiden kanssa voi keskustella ja toimia nuorten omista tarpeista lähtien.

Tilannetta pyritään hoitamaan myös muualla kuin varsinaisessa nuorisotaloympäristössä, kuten esimerkiksi kohdennetuilla leireillä ja retkillä.

Lähteet: YLE Uutiset