1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arkkiatri: Neuvotteluissa hieman edistystä

Tehyn palkkakiistaan on jälleen yritetty tuloksetta löytää ratkaisua valtakunnansovittelijan toimistossa. Neuvottelut päättyivät myöhään keskiviikkoiltana. Sovittelua jatketaan loppuviikolla ja viikonloppuna.

Kotimaan uutiset

Sovittelulautakunnan jäsenen arkkiatri Risto Pelkosen mukaan sopua on nyt haettu pienryhmätyöskentelystä ja neuvotteluissa tapahtuu koko ajan hieman edistystä.

Hän ei kuitenkaan kerro, mistä tällä hetkellä eniten kiikastaa.

Tehyn istisanoutumiset alkavat ensi maanantain ja tiistain välisenä yönä, jos sopua ei sitä ennen löydy.

Valtakunnansovittelija Saloniuksen mukaan edistystä on tapahtunut muun muassa sopimusoikeutta koskevissa tekstiasioissa.

Korotuksista yhä leveä riitahaarukka Tehy luovutti tiistaina uusia listoja irtisanoutuvista hoitajista työnantajille eri puolilla maata. Helsingissä tiistaiaamuna kokoontunut Tehyn valtuusto hyväksyi työtaistelun laajentamisen yli 3 600 irtisanoutuvalla. Valtuusto käsitteli myös Tehy-lakia ja neuvottelutilannetta. Tehy toivoo, että kaikki huomio kiinnitettäisiin nyt sovittelutyöhön, jotta ratkaisu löytyisi ennen ensi viikon alkua, jolloin hoitajien irtisanoutumiset uhkaavat toteutua. Uuden päätöksen myötä joukkoirtisanoutumiseen osallistuvien osuus kasvaa jo mukana olevissa paikoissa ja lisäksi mukaan tulee kokonaan uusia kohteita. Uusina kohteina mukaan tulevat muun muassa HUS/Hyvinkään sairaanhoitoalue ja HUS/Porvoon sairaanhoitoalue, Kymenlaakson keskussairaala, Raision sairaala, Lahden kaupunki ja Mikkelin keskussairaala. YLE Uutiset

Lue seuraavaksi