Koulutyö jatkui Jokelan koulukeskuksessa

Koulutyö Jokelan koulukeskukseksessa jatkui torstaina. Ensimmäinen koulupäivä uusitussa koulukeskuksessa kesti kolmisen tuntia.

Kotimaa

Koulupäivän aluksi oppilaat kokoontuivat koulun pihalle, jonka jälkeen oppilaat siirtyivät luokittain sisään ja kiersivät koulurakennuksen.

Paikalle oli kutsuttu varmuuden vuoksi kymmenen toisista kouluista irrotettua opettajaa, jos joku opettajista ei olisikaan jaksanut tulla paikalle. Lisäksi puhelinsoiton päässä oli valmiudessa 30 opettajaa lisää.

Tuusulan sivistystoimenjohtajan Esa Ukkolan mielestä oppilaat ja opettajat näyttivät pääsääntöisesti voivan hyvin, mutta totesi, että surun ja järkytyksen merkkejä oli toki nähtävissä. Hän kertoikin antaneensa viestiä kaikille, että kenenkään ei ole pakko aloittaa vielä koulunkäyntiä tai työskentelyä, jos voimia ei ole.

Normaali koulutoiminta käynnistetään vähitellen ja lukujärjestyksen mukaiseen opetukseen on tarkoitus palata ensi viikolla.

Toistaiseksi tavoitteena on ennen kaikkea tukea oppilaiden ja henkilökunnan paluuta arkeen. Koulutyöhön paluuta tukee kokopäiväisesti psykologi. Jokelan koulukeskuksen tilojen iltakäyttö käynnistyy lauantaina.

Koulu on ollut suljettuna viime viikon keskiviikon ampumistapauksesta lähtien. Viime viikolla poliisi teki koululla teknisiä tutkimuksia ja tällä viikolla koulua on siivottu ammuskelun jäljiltä. Yläasteen ja lukion yli 400 oppilasta ovat opiskelleet väliaikaisissa tiloissa. Koulun abiturientti ampui koulussa kahdeksan ihmistä ja lopuksi itsensä. YLE Uutiset