1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puoluekannatus säilynyt lähes ennallaan

Kokoomuksen ja SDP:n kannatus on uuden mielipidemittauksen mukaan yhtä suurta. Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän tutkimuksen mukaan molempia äänestäisi 22,3 prosenttia kyselyyn vastanneista. Keskusta on noussut suurimmaksi puolueeksi 22,6 prosentin kannatuksellaan.

Kokoomus on edelliseen mittaukseen verrattuna menettänyt kannatustaan puoli prosenttiyksikköä. Keskustan kannatus on säilynyt ennallaan ja SDP on onnistunut kasvattamaan suosiotaan puoli prosenttiyksikköä.

Eduskuntavaalitulokseen verrattuna kokoomuksen suosio on säilynyt täsmälleen samana. Keskustan suosio on jonkin verran (-0,5) vaalituloksen alapuolella ja SDP on vaalitulokseen verrattuna onnistunut kasvattamaan suosiotaan (+0,9).

Muista puolueista vihreiden kannatus (9,7 %) on säilynyt lähes ennallaan edelliseen kyselyyn verrattuna (-0,1). Vasemmistoliitto puolestaan on onnistunut kasvattamaan suosiotaan puoli prosenttiyksikköä ja nyt puoluetta äänestäisi 8,4 % vastaajista.

RKP (4,6 %) ja perussuomalaiset (5,0 %) ovat lisänneet suosiotaan 0,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Kristillisdemokraatit (4,4 %) sen sijaan ovat menettäneet kannatustaan 0,4 prosenttiyksikköä.

Eduskuntavaaleihin verrattuna perussuomalaiset (+0,9) ja vihreät (+1,2) ovat kasvattaneet suosiotaan. RKP:n kannatus on säilynyt ennallaan ja vasemmistoliitto (-0,4) sekä kristillisdemokraatit (-0,5) ovat menettäneet suosiotaan.

Taloustutkimus haastatteli 22.10.-15.11.2007 välisenä aikana yhteensä 3 915 henkilöä. Puoluekantansa kertoi 2 901 henkilöä eli 74,1 prosenttia vastaajista. Kannatusarvion virhemarginaali on suurimpien puoueiden osalta noin 1,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.