1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Hampurilaisravintoloista saa huonoja pirtelöitä

Pirtelöiden laatu on hampurilaisravintoloissa heikko. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen selvityksen mukaan yli neljännes tutkituista pirtelönäytteistä osoittautui huonolaatuiseksi bakteeripitoisuuksien perusteella. Laadultaan välttäviä oli 14 prosenttia näytteistä ja hyvälaatuisia 58 prosenttia.

Kotimaan uutiset

Suklaapirtelöt olivat muita pirtelöitä keskimäärin huonompilaatuisia. Syytä laatueroihin ei tiedetä.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus selvitti pirtelöiden laatua hampurilaisravintoloissa vuosina 2001 - 2002 ja 2005 - 2006.

Ympäristökeskuksen mukaan huolestuttavaa on, että laatu on heikentynyt huomattavasti ensimmäistä tutkimuskerrasta. Ympäristökeskus tehostaakin nyt ravintolahenkilökunnan opastusta. Myös tutkimustulokset on toimitettu hampurilaisketjujen vastuuhenkilöille.

Pirtelöt kuuluvat maitopohjaisina helposti pilaantuviin elintarvikkeisiin. Mahdollisten tautia aiheuttavien bakteerien lisääntyminen voi aiheuttaa terveysriskin pirtelöiden välityksellä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi