1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

OAJ: Tehyn sopimus vaikuttaa myös muihin

Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen mukaan Tehyn sopimuksessa on hyviä aineksia, jotka tulevat koskemaan laajasti myös muita kunta-alan koulutettuja, naisvaltaisia alipalkattuja ryhmiä.

Kotimaan uutiset

Kangasniemen mukaan hoitajat eivät ole ainoa ammattiryhmä, jolla on koulutukseen ja työn vaativuuteen nähden liian pieni palkka.

Hänen mielestään esimerkiksi opettajien ja lastentarhanopettajien palkkauksen kilpailukykyä ja työn houkuttelevuutta on parannettava. Tämä on Kangasniemen mukaan mahdolista toteuttaa seuraavan sopimuskauden aikana samaan aikaan hoitajien saamien korotusten kanssa.

Kangasniemen mukaan vaativaa työtä julkisella sektorilla tekevien koulutettujen ryhmien kehno palkkataso on maamme työmarkkinoiden pahin ongelma, johon joudutaan joka tapauksessa edelleen puuttumaan. Palkkatason korjaus ei onnistu hetkessä, vaan se vaatiin pidemmän aikavälin toimia.

Kangasniemen mukaan palkkatason korjaus rakentuu pääosin tämän sopimuskauden jälkeisen palkkaohjelman varaan. Näin myös muut kunta-alan ryhmät ehtivät hyvin neuvottelemaan omasta, laajasta palkkaohjelmasta, kun uusien virka- ja työehtosopimusten voimassaolo päättyy talvella 2010.

OAJ:n valtuusto tarkastelee työmarkkinatilannetta ja tehtyjä sopimuksia loppuviikolla syyskokouksessaan Hyvinkäällä.

YLE Uutiset

Lue seuraavaksi