1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuntatyönantajan mukaan Tehy liioittelee korotuksia

Kuntatyönantajan mukaan Tehy liioittelee alan sopimusratkaisun tuomia palkankorotuksia. Tehy on ilmoittanut sopimusratkaisun tuovan jäsenilleen 22 - 28 prosentin palkankorotukset. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen KT:n mukaan Tehy kuitenkin liioittelee laskelmissaan ja on laskenut arvioihinsa myös eriä, joista ei edes ole sovittu.

Kotimaan uutiset

KT:n mukaan Tehy on ilmeisesti laskenut palkankorotuksiin mukaan myös eriä, joista neuvotteleminenkin aloitetaan kunta-alan järjestöjen kesken vasta parin vuoden kuluttua.

- Näitä tulevien vuosien yleiskorotuksia Tehy arvioi palkankorotuksiin mukaan noin 6 prosenttia, joka on ehdottomasti liikaa, KT ilmoittaa tiedotteessaan.

KT arvioi lisäksi, että Tehyn julkaisemissa prosenteissa ovat mukana myös 1.1.2008 ja 1.1.2010 toteutettavien tiettyjen palkkaryhmien vähimmäispalkkojen korotuksista oletus, että kaikki palkkaryhmään kuuluvat saisivat tämän saman korotuksen. Tähän sovintoesitys ei työnantajia KT:n mukaan velvoita. Vähimmäispalkkojen tarkistus maksaa 1.1.2008 välittömänä kustannuksena 0,2 prosenttia, mutta Tehy on arvioinut sen ilmeisesti 3,4 prosentiksi, KT tulkitsee.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi